Meerkracht wil méér vroegbloeiende zelfvermeerderende gifvrije bloembollen in Meerstad. In oktober 2023 hebben we al zo’n 9000 bloembollen gepoot bij de moestuinvereniging en in het grasveld aan de Meeroeverslaan tegenover de glasbak en het voetbalveldje. Dat was een mooi begin en nu is het tijd voor fase 2. We willen proberen minstens 10.000 bollen in tuinen en in openbaar gebied toe te voegen.


• biologisch geteeld, dus geen gif
• vanwege nectar en stuifmeel geliefd bij insecten
• uitgezocht op snelle vermeerdering
• vroegbloeiend
• kunnen goed groeien tussen gras
• zijn bestand tegen flink wat wind
Denk aan crocussen, tulpjes, skylla, hyacint, etc.

Doe je ook mee?
– Je kunt óf geld doneren zodat wij daar geschikte bloembollen voor kopen die we dan met vrijwilligers in september/oktober ergens in Meerstad op een nog nader te kiezen plek in de grond poten.
– Óf je kunt bloembollen met ons meebestellen voor je eigen tuin of als leuk kado voor iemand anders, zodat we samen meer kwantum-korting krijgen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Wil je een donatie doen of bollen bestellen?
Graag naam invullen van het rekeningnummer vanwaar het geld overgemaakt wordt, zodat we weten bij wie welke betaling hoort
Om op de hoogte gehouden worden over de actie, en om (indien van toepassing) het afleveren of afhalen van de bloembollen af te stemmen.
Ik ben, of mijn gezin is, eventueel geïnteresseerd om in september/oktober mee te helpen bloembollen te poten op een nog nader te bepalen locatie in ons dorp.
Geselecteerde waarde: 10
Elke 25 bollen kosten 5 euro. Dus 100 bollen kosten bijvoorbeeld 20 euro.
Geld overmaken

Het geld kun je overmaken op het rekeningnummer van Meerkracht: NL34 TRIO 0338 5936 40 onder vermelding van óf “donatie bloembollen” óf “bestelling bloembollen”. Graag de betaling zo spoedig mogelijk doen maar in elk geval voor 1 juni, anders vervalt je bestelling en kunnen we zelf ook niet bestellen. Bedankt.

Heb je een vraag over deze actie stuur dan een e-mail naar info @ meerkracht.org