Over Ons

Wij zijn een coöperatie die zich richt op duurzame ontwikkeling van Meerstad. We beginnen met energie en richten ons daarbij op besparen en zelf opwekken van energie.

Onze coöperatie is mede tot stand is gekomen door subsidie vanuit het programma Lokale Energietransitie van de Provincie Groningen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Groninger Energie Koepel en Grunneger Power.

Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid en de financiele, juridische en organisatorische verplichtingen van Meerkracht. Het bestuur bestaat momenteel uit drie personen: voorzitter Gerard Martinus, secretaris Stefan Haan en penningmeester Norbert Buiter.

Projectvrijwilligers

Om een aantal projecten te kunnen ontwikkelen, is het belangrijk dat er veel mensen betrokken zijn die hun kennis en kunde willen inzetten. We hebben dankzij onze vrijwilligers bijvoorbeeld al een succesvolle avond over warmtepompen georganiseerd.

Missie

De coöperatie Meerkracht wil van Meerstad een woonomgeving maken die niet alleen op papier maar ook in realiteit energieneutraal is. Dit vereist allereerst eigen energieopwekking, slim gebruik en opslag. Daarnaast steunt of ontwikkelt ze ook andere initiatieven die bijdragen aan bewustzijn over het belang van duurzaamheid.

Visie

In de toekomst is de energievoorziening duurzaam en voor een belangrijk deel lokaal. Die toekomst komt er doordat wij als bewoners daar samen aan bijdragen.

Lid worden?

Dat kan door dit formulier in te vullen. Een lidmaatschap kost momenteel 10 euro per jaar en wordt door de leden op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering vastgesteld.

Energie VanOns

We zijn heel trots en blij om wederverkoper te zijn van energieleverancier Energie VanOns. Energie VanOns (voorheen bekend als Noordelijk Lokaal Duurzaam) is opgericht door Noordelijke coöperaties en is daardoor uniek in Nederland. Wist je dat Energie VanOns maar liefst een 10 heeft gekregen in een grote vergelijking van duurzame energie leveranciers?

Wil je ook echt duurzame energie, dan kun je hier eenvoudig overstappen.

Was je al klant bij Energie VanOns en lid van Meerkracht, dan kun je een mail sturen naar klantenservice@energievanons.org en aangeven dat je lid bent van Meerkracht. Je steunt ons dan doordat we een wederverkopersvergoeding krijgen waardoor we nog meer duurzame activiteiten kunnen ontplooien.

Onze partners

Wij werken samen met verschillende partners. Zij delen onze visie op het streven naar een duurzaam Groningen.

logo-buurkracht4 logo-entrance3 logo-gemgron4 (12) logo-grek3 logo-gronslim4 (15) logo-hanze4 logo-energievanons logo-provgron4 (1) logo-GP