Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, heeft een aantal vrijwilligers van de coöperatie de Meeroeversschool geholpen met een programma over duurzaamheid. We wilden ook de kleinste Meerstadjes laten kennis maken met Duurzaamheid en alles daaromheen. Daar kun je wat ons betreft niet vroeg genoeg mee beginnen.

We begonnen de dag rond kwart voor negen met het planten van een fruitboom. Vervolgens gingen de de kinderen bezig met duurzaamheid. We hadden onder andere duurzame proefjes geregeld, lieten de kinderen een wormen-compost-bak maken, en lieten de kinderen een lunch bereiden van zelfgekweekte pompoenen en fruit en brood dat nog wel goed was maar niet meer verkocht kon worden. De oudere kinderen hebben we uitgedaagd om alvast aan een ontwerp te maken van een duurzaam plein en schoolgebouw voor de nieuw te bouwen school.

Gelukkig kregen we hulp van maar liefst 14 ouders. De reacties van kinderen en ouders na afloop van de dag waren hartverwarmend. We kijken terug op een geslaagde Dag van de Duurzaamheid!