Elektrische deelauto

Waar gaat het om?

De gemeente Groningen vroeg ons of onze coöperatie geïnteresseerd is in deelname aan een initiatief van stichting Natuur en Milieu. Het gaat om een leaseconcept voor een elektrische deelauto. Wij willen hun concept een klein beetje aanpassen, zodat we met een aantal leden samen de auto leasen. We gebruiken de auto dan als coöperatieve deelauto.

Wat is het aanbod van Natuur en Milieu?

  • De testrijder least een elektrische Golf, twee jaar lang, voor €484 per maand bij 10.000 km per jaar;
  • Dit komt neer op bijna €0,60 per kilometer, aanzienlijk lager dan de gemiddelde kosten voor een tweede auto;
  • Doel is de auto regelmatig te delen, minimaal vijf keer per maand;
  • Voor de eerste 10.000 km per jaar is een laadbundel inbegrepen van Hollandse Wind;
  • De leaser betaalt wel de installatiekosten van een privaat oplaadpunt (€750 - €1500), dat na de twee jaar blijft hangen, maar geen verdere kosten;
  • Mobiliteitskaart van Shuttel met €50 Greenwheels tegoed (maandelijks?) voor vervangend vervoer als de e-Golf is uitgeleend.

Waar denken wij aan?

We willen de auto dus met een aantal leden leasen. We hopen minimaal tien leden te vinden die mee willen doen. Die kunnen dan gemiddeld drie dagen per maand de auto gebruiken. Daarvoor betaalt elk €50 euro per maand. We moeten nog een aantal zaken uitzoeken, zoals of je op een later moment in kan stappen, of we de kosten uiteindelijk meer naar gebruik kunnen verdelen, of je incidenteel mee kan doen, en welk reserveringssysteem het beste aansluit bij dit deelautoconcept, zodat altijd zichtbaar of de auto beschikbaar is op het moment dat een deelnemer deze wil gebruiken.

Maar het begint natuurlijk met voldoende enthousiasme. Is dat er, dan kunnen we meedoen. Meld je daarom uiterlijk vrijdag 2 februari aan als je geïntereseerd bent in deelname. Dat kan via . Aanmelden verplicht nog tot niks; we moeten eerst duidelijk hebben dat we inderdaad de leden een aantrekkelijk aanbod kunnen doen.