Beste Meerstadjers,

Je zou het niet zeggen met de koude dagen en nachten en sneeuw maar het voorjaar hangt in de lucht en daarmee komt ook onze jaarlijkse lenteschoonmaak actie in zicht. Georganiseerd door Meerkracht en gesponsord door de Gemeente Groningen gaan we net als verleden jaar met heel Meerstad aan de slag om het groen van Meerstad zwerfafval vrij te maken.

Na afloop staat er voor alle opruimers een heerlijke lunch met warme soep en quiche klaar, gemaakt door onze eigen dorpschef Mark van Etenkokerij (https://etenkokerij.nl). Ook heel leuk: bij de lunch zal Meerstadjer Agnes Benedictus-Jansen laten zien hoe zij natuurlijke, verpakkingsvrije zeep maakt en kun je haar heerlijke producen (zeep, shampoo en deo) ook aanschaffen voor een mooie prijs.

Wanneer: zaterdag 1 april van 10:00 tot 12:00uur met lunch en zeepdemonstratie na afloop.

Waar: We starten op twee plekken:

  • In Tersluis: De parkeerplaats bij Bureau Meerstad
  • In Meeroevers: Het speeltuintje aan de Meeroeverslaan naast de glas en papiercontainers

Van daaruit verspreiden we ons door heel Meerstad. Om 12 uur komen alle lopers samen op de parkeerplaats bij Bureau Meerstad in Tersluis voor een dampende kop soep met quiche. Na al dat afval ruimen weten hoe je zelf afval kan besparen? Agnes Benedictus-Jansen laat zien hoe je zelf thuis verpakkingsvrije en natuurlijke zeep kan maken. Geen zin om daarna niet meteen zelf aan de slag te gaan? Geen nood: Agnes verkoopt ook haar mooie, veelal met biologische ingrediënten gemaakte, “Meerzeep” producten voor een prijs waar Happy Soaps niet tegenop kan 😉

Wat neem je mee: Wij zorgen voor afvalgrijpers en vuilniszakken. Wat neem je dan wel mee? Je gezin, hele straat en ook een mok/kop en eventueel lepel voor de soep tijdens de lunch om 12:00 uur.

Aanmelden hoeft niet; we zien jullie graag op 1 April! Met schone groeten, Team Meerkracht