Verslag van Ivet

Daar ging ik dan, op naar het verzamelpunt om voor het eerst met de prikker en een vuilniszak in Meerstad aan de slag te gaan. Bij aankomst zag ik de vlag van Meerkracht al wapperen: daar moest ik zijn. We waren dit keer met een klein groepje, in totaal met 5 volwassenen en 2 kinderen. Vanuit het verzamelpunt zijn we aan de slag gegaan en vanaf daar was het de hoeveelheid vuil die onze route heeft bepaald.

Na ongeveer 5 minuten afval prikken merkte ik dat ik een gemixt gevoel had. Het afval rapen gaf een gevoel van voldoening, maar tegelijkertijd was ik ook verbaasd. Ik dacht dat het in Meerstad heel erg schoon was? Maar daar werd ik even met de neus op de feiten gedrukt, want wat een enorme hoeveelheid afval was er te vinden. En dat terwijl we nog maar 5 minuten bezig waren!

Onderweg zijn we van alles tegengekomen: plastic folie, pakjes drinken, blikjes drinken, piepschuim, snoepverpakkingen, bonnetjes, vuurwerk, en nog heel veel meer. Hoe kan het dat dit allemaal hier rondslingert? Ook voor kinderen is dit een uitstekend en leerzaam uitstapje, vol enthousiasme haalden ze van alles uit de bermen.

Na twee uur wandelen zijn we gestopt en was het tijd voor een afsluiting met koffie/thee/chocolademelk en heerlijke zelfgemaakte koekjes. Dat smaakte erg goed na een tijdje afval rapen in de wijk. De eindstand? Maar liefst 7 volle vuilniszakken met afval wat is opgeruimd. Ik ga met een goed gevoel, en een beetje spierpijn in mijn arm, naar huis.

Volgende keer ben ik er weer bij, want ik heb wel ontdekt dat dit heel hard nodig is!