Willen we testrijden in een elektrische golf? Dat vroeg de gemeente Groningen onlangs aan het bestuur van Meerkracht. De gemeente wil binnenkort het initiatief van stichting Natuur en Milieu ook naar Stad brengen. In dat initiatief least iemand twee jaar lang een elektrische golf en deelt deze minimaal vijf maal per maand met bekenden of onbekenden. Bedoeling is om mensen met elektrisch rijden kennis te laten maken.

Wij denken dat onze coöperatie hier inderdaad een rol kan spelen. We willen het concept daarvoor een klein beetje aanpassen. In plaats van één ‘hoofdleaser’ willen we met een aantal leden de auto leasen. We gebruiken de auto dan als coöperatieve deelauto. Als we bijvoorbeeld met tien leden de auto leasen, dan kunnen de deelnemers gemiddeld drie dagen per maand de auto gebruiken. In dat geval betaalt elk 50 euro per maand, waarbij we nog na willen denken hoe we rekening kunnen houden met daadwerkelijk gebruik.

We gaan nu eerst belangstelling polsen. Bij voldoende belangstelling werken we het voorstel samen met de gemeente verder uit. Aanmelden kan via .

Vanwege gebrek aan directe interesse hebben we besloten dit initiatief voorlopig niet verder te ontwikkelen.